Gendarmstien – Danmarks første europæiske kvalitetsvandrerute 5 nætter

Gendarmstien forbinder Padborg ved den dansk-tyske grænse med Skovby på Als. Stien følger den gamle rute langs Flensborg Fjord, hvor danske grænsegendarmer patruljerede fra 1920 til 1958. Det meste af stien følger kysten og går gennem et afvekslende landskab med skove, moser og enge.

Pris for pakken inkl. overnatning, persontransport af certificeret chauffør, bagagetransport (forsikret under transport), morgenmad, madpakke osv. fra kr. 4.075,50 pr. person i delt dobbeltværelse.

Den 5. maj 2015 blev den 74 km lange strækning fra Kruså til Høruphav certificeret af den europæiske vandreorganisation som ”Leading Quality Trail – Best of Europe”, og ruten er dermed den første europæiske kvalitetsvandrerute i Danmark. I 2018 blev der tilføjet 10 km til ruten, nemlig fra Høruphav til Skovby. Den opfylder kravene til afvekslende landskab, naturattraktioner, udsigter, kulturhistorie, seværdigheder og infrastruktur, stiunderlag og afmærkning. Gendarmstien indgår i Fjernvandrevej E1 fra Rønsdam til Kruså og i Fjernvandrevej E6 (etape 16 ff) fra Høruphav til Kruså. Stien, inkl. 10 ekstra kilometer fra Høruphav - Skovby på Als blev i 2018 recertificeret for en ny tre års periode.

Program for denne pakke:

Dag 1:
Ankomst Arnkilhus eller Hotel 6400, Sønderborg.
Der er ingen vandring dag 1, så I har mulighed for at opleve Sønderborg by. Check in på hotellet mellem kl. 14.00 og 18.00 (Hotel 6400 fra kl. 15.00). I skal selv sørge for aftensmad, i centrum af Sønderborg by finder I et væld af restauranter.
Hvis I kommer i bil, kan I parkere bilen ved hotellet mens I er på vandretur. Hvis I ankommer I bil skal I vælge samme overnatningssted på første og sidstedagen.

Dag 2:
Efter morgenmaden, hvor I selv kan smøre madpakke, bliver I hentet på hotellet og kørt til Høruphav (eller Skovby), hvor Gendarmstien starter. I vandrer til Gammelmark B & B – ca. 19 km (fra Skovby 29 km).
Gammelmark B & B ligger sammen med Gammelmark Strand Camping, hvor I kan handle ind til jeres aftensmad.

Dag 3:
I får serveret en morgenmadsbakke ved værelset. På bakken vil der være ekstra brød og pålæg til en madpakke. Herefter vandrer I til Iller Slot – ca. 19. km
På Iller Slot får I serveret dagens ret til aftensmad.

Dag 4:
Efter morgenmad og madpakkesmøring vandrer I til Visherredgaard, hvor I skal overnatte i små lejligheder. Vandringen er ca. 20 km
På Visherredgaard får I serveret aftensmad fra en af vores lokale spisesteder.
OBS vedr. Visherredgaard: Ved afrejse skal du betale for forbrug af el/varme: 2,50 Kr. pr. Kwh.
Desuden er der et depositum på kr. 500,- for nøgleudlevering.
Begge dele afregnes kontant med værten.

Dag 5:
Efter morgenmad og madpakkesmøring vandrer I i dag det sidste stykke af Gendarmstien til Padborg – ca. 14 km.
Hvis I er ankommet til Sønderborg med tog, kan I vælge at blive i Padborg og overnatte sidste nat på Bov Kro. Hvis I er i bil bliver I afhentet af vores chauffør, som kører jer tilbage til Sønderborg, hvor I har en sidste overnatning på samme overnatningssted som første nat.

Dag 6:
Afrejse.

Inkluderet i prisen:

5 x overnatning i delt dobbeltværelse
5 x morgenmad
4 x madpakke (smør selv)
2 x aftensmad (Iller Slot og Visherredgaard)
4 x bagagetransport (1 stk bagage per person, max 20 kg)
2 x persontransport (1 x persontransport ved sidste overnatning Bov Kro).

Det er muligt at tilkøbe billet til Oldemorstoft, som har en udstilling grænsebevogtningens historie. Museet ligger i Padborg, og kan med fordel besøges på rejsens sidste dag. Museet har åbent tirsdag - fredag, og den første weekend i hver måned.

Kundeservice

Ring til os: +45 81 82 45 70

Skriv til os: info@dssj.dk

Mandag-fredag: 09.00-16.00


• Sikker betaling online

• Ingen bookingafgift

Nordic Travel

...er Destination Sønderjyllands officielle samarbejdspartner og er ansvarlig for Destination Sønderjyllands Bookingplatform. Alle køb foretaget på Destination Sønderjyllands Bookingplatform sker med afregning til Nordic Travel som er teknisk rejsearrangør. Nordic Travel er medlem af Rejsegarantifonden med medlemsnummer 1936.
Build: 01-01-2000 00:00:00, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-7423.cbischannel-20357.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Package, Action: Index