”Dannebrog 800” Markering i Aabenraa - Bustur

Adresse: Storegade 30, 6200 Aabenraa Vis kort

Adresse: Storegade 30, 6200 Aabenraa

En bustur hvor vi besøger 3 vigtige steder vedrørende sagnet om Dannebrog

I 2019 kan Dannebroget fejre 800 års jubilæum og da Aabenraa-egnen var det første danske område, der modtog Dannebrog, efter flagets himmelfald i Estland markerer vi dette ved at tage en tur rundt til 3 vigtige steder vedrørende sagnet. Turen starter fra Folkehjem og Rødekro kl. 13.00.

Første stop er på Kalvø hvor Hrolff Thorluff fortæller om hvordan Valdemar Sejr her præsenterede flaget. Andet stop er ved Kongehøjen i hjelm Skov – her hører vi historien om hvordan Dannebroget blev præsenteret her og historien om Dannebrogs betydning gennem tiderne. Sidste stop på turen er ved Urnehoved Tingsted – her fortælles der om stedet og historien om Dannebrogs ankommst hertil.

Ved 1. stop vil der blive serveret kaffe og kage, og besøget ved Urnehoved afsluttes med Valdemar Sejr sandwich og Valdemars øl eller en vand.

Bestil venligst billet til enten afgang Folkehjem i Aabenraa, eller afgang Borgerhuset Rødekro.

Vis mere

Nærmeste indkvarteringer

B&B

Lejlighed i Aabenraa

Afstand: 1,7 km
Nær centrum af Aabenraa udlejes en rummelig røgfri lejlighed på ca. 100 m², der udgør stueetagen i en ældre villa - komplet med køkken og bad. Der afregnes efter antal senge. Vi har kun én udlejning af gangen.
Camping

Fjordlyst Feriecenter - camping

Afstand: 1,4 km
Fjordlyst er et hyggeligt overnatningssted, tæt på bycentrum, skov og strand og med en historie der strækker sig tilbage til broncealderen.
Specialtilbud

Fjordlyst egen vogn med Smørrebrød

Afstand: 2 km
Fjordlyst Camping har lavet en oplevelsespakke.