Aabenraas Gottorp-arv

Adresse: Brundlund Slot 1, 6200 Aabenraa Vis kort

Adresse: Brundlund Slot 1, 6200 Aabenraa

Byvandring med grænselandshistoriker Jan Wittrup om den periode (1544-1721), hvor Aabenraa hørte under hertugdømmet Slesvig-Holstein-Gottorp.

Fra hertuglinjens grundlæggelse i 1544 til 1721 hørte Aabenraa under hertugdømmet Slesvig-Holsten-Gottorp. Den gottorpske periode er nærmest glemt – eller fortrængt –, selv om både de ældste dele af selve slottet og slotsvandmøllen blev opført under hertugdømmet.

Sammen med grænselandshistoriker Jan Wittrup kan du følge Aabenraas udvikling fra oprettelsen af det gottorpske hertugdømme i 1544 til det opnår såkaldt suverænitet i 1658-59.

Kom og vær med, når historien oprulles i byens gamle gader.

Vis mere

Nærmeste indkvarteringer

B&B

Lejlighed i Aabenraa

Afstand: 2,2 km
Nær centrum af Aabenraa udlejes en rummelig røgfri lejlighed på ca. 100 m², der udgør stueetagen i en ældre villa - komplet med køkken og bad. Der afregnes efter antal senge. Vi har kun én udlejning af gangen.
Camping

Genner Hoel Pandekagehus og Camping

Afstand: 8 km
Besøg en af Danmarks mindste campingpladser med tilhørende hyggeligt pandekagehus. Vi tilbyder camping som i gamle dage med fred, ro og hygge. Wifi er naturligvis gratis. Vi ligger godt som transitplads for en enkelt eller to overnatninger, men vi elsker også når du bliver lidt længere.
Camping

Fjordlyst Feriecenter - camping

Afstand: 997 meter
Fjordlyst er et hyggeligt overnatningssted, tæt på bycentrum, skov og strand og med en historie der strækker sig tilbage til broncealderen.