Vinsmagning på Årø Vingård

Adresse: Aarø 210, 6100 Haderslev Vis kort

Adresse: Aarø 210, 6100 Haderslev

Kom til vore sommervinsmagninger og oplev dansk vinproduktion på Årø Vingård mens du smager 3 af vore favorit vine. Hør om historien bag dansk vinproduktion og oplev den fantastiske ø, Årø. Sommervinsmagningen består af et foredrag om dansk vinavl med rundvisning i såvel vingård som vineri. Til vinsmagningen serveres der flutes.

Arrangementet om lørdagen starter kl. 11.30 og slutter kl. 13.30
Passer med færgen fra Aarøsund kl. 11.20 og retur fra Aarø kl. 14.15, men I er velkomne til at blive længere på øen).
Arrangementet om onsdagen starter kl. 19.30 og slutter kl. 21.30
Passer med færgen fra Aarøsund kl. 18.40 og retur fra Aarø kl 22.15)

Lisbeth og Jeg overtog Årø Vingård fra Svend Aage og Laila Hansen lige inden høst 2015. Men ideen til Årø Vingård går helt tilbage til 2004, hvor Svend Aage fik den første ide til at, plante nogle planter blot for at prøve, om det overhovedet kunne lade sig gøre. Derefter blev der fra 2004 frem til 2007 plantet yderligere vinstokke, så Årø Vingård kom op på i alt 2200 vinstokke. Samtidig blev der indrettet vineri i Svend Aages lade og produktionsudstyr blev indkøbt.

Derfor kunne Årø Vingård åbne for salg af egne vine i 2007, samt åbne gården for besøgende.
Siden da er der gået 7 år med produktion af egne vine, samt en konstant positiv udvikling i antallet af besøgende både til Årø og til vingården. Vingården har i øjeblikket ca. 20.000 besøgende hvert år og vi har i løbet af sæsonen rigtig mange vinsmagninger for grupper eller virksomheder.

Samtidig med, at Lisbeth og Jeg overtog vingården, blev der også plantet yderligere 3400 vinstokke. De blev plantet i foråret 2015, men desværre skal der lidt tålmodighed til, så vi kan først høste fra de nye stokke i 2018.
Hvad er det der gør, at Årø er et godt sted at producere vin i Danmark? Ja, man kan faktisk godt sige, at det er planternes udsigt, der gør det. En lille ø som Årø, der er omgivet af vand, har et helt andet klima, end hvis man bare kører lidt ind på fastlandet. Den største forskel, er mængden af frost i forår og efterårsmånederne. På Årø oplever vi ikke frost i disse perioder og dette er en stor fordel for vinproduktion. Samtidig gør vandet omkring os, at vi oplever lidt mere sol end inde på fastlandet.

Vi ønsker at vores gæster oplever Årø, som vi godt kan lide øen. At nyde naturen og roen, er en stor del af at være på en lille ø, som vores. Derfor har vi opført en besøgsbygning med en fantastisk udsigt til Lillebælt, beliggende i en af vores vinmarker. Når man besøger vingården er der en dejlig mulighed for, at nyde et glas af vores egne vine på terrassen, eller i den hyggelige lade. Der er også god mulighed for, at gå en tur i vinmarken og se hvordan vi arbejder med vores planter.

Vis mere

Om denne aktivitet

Nærmeste indkvarteringer

Hotel

Hotel Brummers Anneks på Aarø

Afstand: 458 meter
Hotel Brummers Anneks er et lille eksklusivt hotel beliggende 400 m fra færgelejet. Hotellet indeholder 4 individuel indrettede suiter med egen gårdhave eller altan.
Camping

Haderslev Campingplads

Afstand: 16,7 km
Haderslev Camping er både en lille hyggelig 3 stjernet campingplads, som ligger naturskønt ned til søen, Haderslev Dam og bycamping fordi der kun er 10-12 minutters gang til Haderslevs historiske centrum.
Vandrerhjem

Danhostel Haderslev

Afstand: 16,6 km
Moderne vandrerhjem med nyrenoverede værelser, gode senge, Wifi overalt. Historisk bygning beliggende 10 minutter fra Haderslevs historiske centrum og alligevel midt i naturen. Vandrerhjemmets store have grænser ned til Haderslev Dam. Mulighed for forskellige aktiviteter på området.