Sønderhav og Gendarmstien

Dato: Torsdag 4 jul 2019 - torsdag 1 aug 2019

Er du til en spændende historisk guidet-tur til Sønderhav, via den berømte sønderjyske Gendarmsti?

Guiden Ib Krogh-Nielsen vil føre Jer igennem de spændende historier om Sønderhav, der fik sin opblomstringstid i 1880-1890 i forbindelse med den faste skibsforbindelse mellem Flensborg og alle de historiske byer langs fjorden.
Forbindelsen betød, at der kom flere gæster til Sønderhavs badehoteller, samt at der blev bygget sommerhuse i Sønderhav, som overvejende var ejet af folk fra Hamburg og dels Flensborg.
Udover dette, kan I samtidig også blive klogere på Fjordvejen, der blev bygget i 1930'erne, hvilket dog betød nedgang i skibstrafikken. Nu kom der dog en anden gruppe gæster/turister til Sønderhav via Fjordvejen.

På jeres guidet-tur er der samtidig udsigt til de flotte Okseøer, der er de to småøer på den danske side af Flensborg fjord. Her vil der komme fortællinger om beboerne på både Store- og Lille Okseø, herunder også sagnet om dronning Margrethe Den Første.

Turen er på ca. 4 km, og overvejende på Gendarmstien, hvorfor gendarmerne også kommer med i historien. Turen vender ved Restaurant Bind, hvor guiden vil fortælle om husets historie. På tilbagevejen kommer I samtidig forbi Genforeningsstenen, hvor der i de helt rette omgivelser, vil blive fortalt dens helt egen historie.

Vis mere

Bestil

Pris i alt
Vælg dato: