Historisk byvandring i Haderslev

Adresse: Domkirkepladsen 3, 6100 Haderslev Vis kort

Adresse: Domkirkepladsen 3, 6100 Haderslev

Tag med på en guidet byvandring i Haderslevs gamle bydel.

Mødested: Hovedindgangen til Haderslev Domkirke (i gågaden)

Når du vandrer gennem den over 700 år gamle købstad Haderslev går du af de samme veje, som mennesker har gået af gennem flere århundreder. Den dag i dag er vejnettet i Haderslev – fra Ribe Landevej i vest over Torvet og ned til havnen ved Møllestrømmen – det samme, som da byen blev grundlagt i 1100-tallet.

Haderslev by bærer stort præg af sin lange historie. Den gamle bydel med Domkirken og Torvet i centrum er – på trods af voldsomme brande i 1627 og 1759 – velbevaret og rummer huse helt tilbage fra 1500-tallet. I Haderslev kan du opleve 500 års bygningshistorie.

Program - bemærk, at der guides på dansk og tysk på forskellige tidspunkter

Onsdag kl. 11.00: dansk
Torsdag kl. 11.00: tysk
Torsdag kl. 13.00: dansk

Vis mere

Nærmeste indkvarteringer

Vandrerhjem

Danhostel Haderslev

Afstand: 870 meter
Moderne vandrerhjem med nyrenoverede værelser, gode senge, Wifi overalt. Historisk bygning beliggende 10 minutter fra Haderslevs historiske centrum og alligevel midt i naturen. Vandrerhjemmets store have grænser ned til Haderslev Dam. Mulighed for forskellige aktiviteter på området.
Camping

Gåsevig Strand Camping

Afstand: 11,9 km
Gåsevig Strand Camping er til dig som trænger til fred og ro
Camping

Haderslev Campingplads

Afstand: 871 meter
Haderslev Camping er både en lille hyggelig 3 stjernet campingplads, som ligger naturskønt ned til søen, Haderslev Dam og bycamping fordi der kun er 10-12 minutters gang til Haderslevs historiske centrum.