Det Sønderjyske Køkken

Adresse: Perlegade 50, 6400 Sønderborg Dato: Mandag 24 feb 2020 - fredag 28 feb 2020 Vis kort

Adresse: Perlegade 50, 6400 Sønderborg

Det Sønderjyske Køkken er en café og restaurant, der bygger på den sønderjyske ånd. Vi bygger bro mellem det kulturhistoriske køkken og nutiden.

Maden er inspireret af det traditionelle sønderjyske køkken. En madkultur, som er defineret af et område, der har været præget af flere krige og grænseændringer. Et køkken som bygger på mange grøntsager, da alle havde deres egen køkkenhave, og kødet var meget dyrt.

Vi bestræber os på at lave mad af råvarer, der er økologiske, i sæson og helst fra lokale producenter

Aftenens menu:
Afgræsnings ged i sprød kugle på cremet perlespelt med grønsalat. Dertil hjemmebagt brød på Ølandshvede (Gedekødet kan ændres ved booking, men vi lover, at det smager fantastisk).
Stegt velfærds kanin fra Mjanghøj med krydret kartoffel og rødvinssauce (kaninkødet kan ændres ved booking, men vi lover, at det smager fantastisk)
Anderledes sønderjysk tiramisu

Gederne kommer fra Gedegaarden ved Agerskov. Gederne er afgræsningsdyr, og de bruges derfor til naturpleje under deres opvækst. Kødet er meget fedtfattigt og sart i smagen.

Brødet bager vi selv og altid på mel fra Skærtoft Mølle. Til denne menu bager vi langtidshævet brød på Ølandshvede, som er en smagfuld hvedesort som giver et karakteristisk brød, der klæder menuen.
Til brødet serveres blødt smør fra Naturmælk, der fuldender den gode oplevelse med det hjemmebagte brød.

Kaninkødet kommer fra Robert Madsen fra Mjanghøj, og er en hvid dansk landkanin. Kødet er også meget fedtfattigt og sart i smagen. Vi giver derfor filet stykket en mild tilberedning. Faktisk så pakker vi det ind i et tyndt lang brød, så vi kan stege det sprødt imens kødet er dejligt saftigt. Kaninkøllerne langtidstilbereder vi til gengæld og laver en smagfuld ragout.

Rødvinssaucen er lavet på rødvin fra Vingård, Domaine Nyballe. En mild rødvin. En vin der fuldender en smagfuld sauce. Man kan sagtens få et glas rødvin fra Nyballe til denne ret.

Vi hedder Sune og Jesper, og vi er begge udlært hos den anderkendte kok Christian Bind. Siden har vi været ude og arbejde på lige fra Michelin restauranter til et af de store konferencehoteller, hvor 800 kuverter er en stille frokost. Tilbage i Sønderjylland arbejder vi med at transformerer den traditionelle sønderjyske madkultur til en moderne madkultur både gennem vores mad, formidling og lokale produkter

Velbekomme

Sune og Jesper

OBS Booking senest 24 timer før ankomst
Købte billetter kan ikke ændres eller refunderes.
Billetsalget starter mandag d. 20. januar 2020 kl. 12.00

Vis mere

Bestil

Vælg dato:
Aktivitet Pris i alt

Nærmeste indkvarteringer

Hotel

Hotel Sønderborg Strand

Afstand: 815 meter
Med vores unikke og centrale placering, tæt på både strand og Sønderborg by, er Hotel Sønderborg Strand, det helt rigtige sted at tage på weekendophold!
Hotel

Hotel Arnkilhus Garni

Afstand: 343 meter
Garni hotel med atmosfære. Hyggelig morgenmadsrestaurant. - Stor terrasse - Central beliggenhed - 5 min. til byens gågade - Hyggelige værelser med TV til rimelige priser. - Fri internet
Specialtilbud

Miniophold på Hotel Sønderborg Strand

Afstand: 835 meter
Med en beliggenhed tæt på både strand og by, giver dette miniophold på Hotel Sønderborg Strand jer chancen for at udforske Sønderborg. Mulighederne er mange, f.eks. ligger Sønderborg Slot lige udenfor døren og centrum er heller ikke mere end 250 meter væk.
Build: 21-02-2020 20:00:30, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-7423.cbischannel-20357.v1 online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Activity, Action: showdetails