Gejlåbroen, Bommerlund og Hærvejen

Dato: Tirsdag 16 jul 2019 - tirsdag 6 aug 2019 Vis kort

Hærvejen har i årtusinder været forbindelsesvej mellem Danmark og Europa og den spændende historie der ligger bag samt den fantastiske natur undervejs er bestemt en tur værd.

Turen Starter ved Gejlåbroen, der med sine 2 buer er en af Hærvejens mest markante broer, anlagt der hvor man tidligere måtte krydse Gejlå ved et vadested for at fortsætte ad Hærvejen/Oksevejen.
Naturvejleder Arne Bondo- Andersen tager jer med langs Hærvejen og fortæller historien om Hærvejen og navnets oprindelse. Undervejs passerer i smuk natur og kommer i forbi ”snapsestenen” som står der, hvor der engang lå en kro ved navn Bommerlund kro. Arne vil også fortælle historien om hvorfor Bommerlund brændevin egentlig hedder som den gør og servere en smagsprøve.
Bommerlund Plantage, hvor I færdes, er er en stor sammenhængende nåletræsplantage på ca. 670 ha og er domineret af rødgran samt flere moseområder. Plantagen er plantet af den Preusiske stat fra 1881 til omkring 1901. Jorderne stammer dels fra Bommerlundkro og fra hede arealer tilhørende bønderne i Vejbæk og Stoltelund.
En hyggelig tur velegnet for alle der interesserer sig for natur og historie.

Vis mere

Bestil

Pris i alt
Vælg dato:

Nærmeste indkvarteringer

B&B

Lejlighed i Aabenraa

Afstand: 1,7 km
Nær centrum af Aabenraa udlejes en rummelig røgfri lejlighed på ca. 100 m², der udgør stueetagen i en ældre villa - komplet med køkken og bad. Der afregnes efter antal senge. Vi har kun én udlejning af gangen.
Camping

Fjordlyst Feriecenter - camping

Afstand: 1,4 km
Fjordlyst er et hyggeligt overnatningssted, tæt på bycentrum, skov og strand og med en historie der strækker sig tilbage til broncealderen.
Specialtilbud

Fjordlyst egen vogn med Smørrebrød

Afstand: 2 km
Fjordlyst Camping har lavet en oplevelsespakke.